LIVET ER FOR ALLE! Bryr du deg?


''Hvis du hadde sett en selskapssyk gatekatt full av sår, hadde du tatt den med til dyrlegen? Eller gitt den litt mat? Hvis du hadde sett sirkusplakater i gata, hadde du tatt dem ned? Hadde du fått en pelsparkas i gave, hadde du brukt den? Eller hadde du kastet den? Hadde du i det hele tatt gjort noe for å hjelpe dyrene? Eller hadde du bare ignorert og gått videre? Det handler om empati, medfølelse og å gjøre en forskjell! Bryr du deg?''

Jeg er utrolig glad i dyr. Jeg respekterer dem. Hvorfor ikke? De er skapninger de også. Hvorfor skal vi se ned på dem, bruke dem og så kaste dem vekk når det passer oss? Hvorfor er ikke dette ett større tema i avisene? Hvorfor bryr ikke flere seg om de forsvarsløse dyrene som vi gjentatte ganger ødelegger livene til? Livet er for alle!

Det finnes ALLTID noe man kan gjøre for å hjelpe til. Selv om du ikke har mulighet til alt på en gang, kan du alltids gjøre noe. DU kan gjøre en forskjell. Det finnes så mange forskjellige måter å hjelpe til på. Men de fleste setter seg ikke inn i det. De gidder ikke engang prøve å bruke så mye som én tanke. Hvis du gjør alt som står i din makt, om det er lite eller mye, så er det det bra nok.

I norske laboratoriumer er det regnet ut at ca ett dyr dør, hvert andre minutt, hvert eneste år. Hvor lenge skal dyr måtte lide før vi åpner øynene våres? HALO?! Stå opp mot urett!


Jeg skal ikke dra alle under samme kam for veldig mange bryr seg. De gjør en forskjell og de står for sin mening. Men når dette er sagt, så er det allikevel flere av disse som har dobbeltmoral. De sier en ting og gjør noe annet. Hvis du sier: ''Jeg elsker dyr og er imot alle ting som påfører dyr skade!'', men går med parkas med ekte pels og masse dyretestet sminke, så vet du virkelig ikke hva ''å stå for det man mener'' betyr. Hvis du kan hjelpe, men velger å ikke gjøre det, så spør jeg deg hvorfor?

-Er du redd for å vise andre at du er engasjert i denne saken? Vel, det var jeg i starten. Jeg ville så gjerne gjøre noe for å hjelpe. Jeg så youtube-video på youtube-video av folk over hele verden som misshandler dyr, dreper dem og slakter. Jeg ble fylt med sinne, raseri og medfølelse, og jeg taklet det ikke. Det eneste som stoppet meg var at jeg ikke tørte å ta det første steget; vise at jeg brydde meg og spre budskapet.

-Er du redd for hva andre vil tenke og si om deg? Det har jeg også vært. Men så slo det meg: ''Hvorfor skal jeg være det?!''. Noen er interessert i menneskerettigheter, hvordan landet blir styrt, etc. Jeg er opptatt av det også, men mest om dyrevern. Vi har alle våre interesser. Noen er litt mer populære enn andre. Noe er mer hobby, og andre ting er en livsstil.

-Mener du det vil bli for mye jobb? Hvis det virkelig er noe man står for, burde man gjøre det uansett hva. Hindringer vil komme og gå uansett hva man gjør. Og faktisk så er det ikke så mye som skal til. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å gjøre en liten ting som samtidig påvirker så mye.

FOR Å HJELPE KAN DU UNNGÅ:

SIRKUS! Flere år i små innheininger og transportsbiler. Et liv for hunder og duer i bur, sjøløver på et lasteplan og hester og kameler bundet til et telt er ikke ett verdig liv. 

PELS/DUN/SKINN! Dyr som blir hentet fra sitt leveområde, stappet inn i bur og dratt ut igjen etter noen forferdelige dager. Så flådd levende og bli kastet i en bakgård, muligens fortsatt levende, uten pels og skinn igjen, og bli liggende å vente på at hjertet stopper.

DYRETESTET SMINKE! Livet i ett bur på en forsøkslab. Bli holdt hardt fast og bli påført sprøyter og sminke dag inn og dag ut. Med mindre du er så heldig å få dø så fort som mulig.

KJØTT! Dyr blir slaktet for at vi skal spise dem. Ja, vi trenger mat. Men for guds skyld! Det finnes så mye annet mat enn kjøtt som smaker så himla godt! Vi klarer fint å overleve uten kjøtt. Noen dager i uka uten kjøtt er ikke dødelig. Det er faktisk mye bedre og sunnere for oss.

Selv er jeg ikke vegetarianer. Men jeg har flere ganger gått lange perioder uten om å spise kjøtt. Om ikke lenge har jeg nådd det målet. For det er ett mål for meg. Noe jeg lever opp til. Jeg drar ikke på sirkus, har ingen klær med ekte pels/dun/skinn og jeg bruker ikke dyretestet sminke. Da er det vel ikke så veldig mye annet jeg har igjen enn å bli vegetarianer? Jeg er også medlem av organisasjonen NOAH hvor jeg gir ett måndtlig bidrag. Det er også en fin måte å hjelpe på. (For å komme til NOAH'S nettside kan du trykke HER!). 

Jeg tvinger ikke deg til å gjøre en forskjell, jeg oppfordrer! Fordi dette er en veldig viktig sak som jeg vil dele. For budskapet må deles. Så nå spør jeg deg igjen: BRYR DU DEG?

Romvideo + Min bursdag!


Igår ble jeg offisielt 14 år! Jeg tenkte å feire dette med en video som jeg har hatt lyst til å lage lenge, nemlig en romvideo! Jeg ryddet rommet mitt hele lørdag og resten ryddet jeg igår fram til klokka fire. Da skulle jeg feire bursdagen min så da kom gjestene. Jeg tenkte nå som jeg endelig hadde ryddig rom kan jeg vel lage videoen jeg har utsatt hele tiden? Så den spilte jeg inn før gjestene kom, og redigerte den og la den ut på youtube når de hadde dratt. 

Jeg hadde en veldig fin feiring med familien. Vi spiste kaker, pratet og spilte kort. Jeg glemte helt bort at jeg hadde ett kamera så det ble ikke tatt noen bilder. Dagen gikk veldig fort, og jeg hadde ikke hatt noe imot av å gjenoppleve den. Dagen startet med et forfærdelig leven av torden og lyn, og avsluttet med en strålende sol. Nok en fin sommerdag!

En varm dag i Drammen


Igår våknet jeg opp i 11-tiden, og krøp vekk fra under trampolina. Jeg sov under trampolina med lillesøster og to veninner. Jeg hadde aldri prøvd det ut før så tenkte det ville bli gøy. Det ble det også! Vi dekket hele trampolina rundt med tepper, søppelposer og dynetrekk. Det var mye større plass enn det er i ett telt og vi hadde ingen problemer med å sove.Etter vi våknet opp, gikk vi inn for å spise frokost og ordne oss. Så dro vi på bowling i Drammen. Der spilte vi 6 serier før vi ble lei og dro for å bade. Nå de siste dagene har det vært utrolig fint vær! Man er jo bare nødt til å komme ut og nyte det så lenge det varer, spesielt når det er så varmt og solfyllt som nå!Jeg har ingen spesielle planer for dagen idag. Mest sannsynlig skal jeg bare være hjemme, få besøk av storesøster og kjæresten hennes, ta bilder, spise is og nyte det fine sommerværet, i tillegg til å være usosial og se på TV-serier på trampolina med et glass iste. Ja, da har jeg vel noen planer for dagen allikevel ;) Bortsett fra iste-delen, vi har ikke mer iste igjen...

Så, hva er dine planer for dagen?

Innkjøp fra Spania (VIDEO)


God Morgen! Denne videoen kommer alt for sent fordi jeg har ikke forstått iMovie før nå ettersom det ikke er lenge siden jeg fikk Macen. I tillegg har jeg hatt masse problemer med speilrefleksen. Nå som jeg forstår iMovie, elsker jeg den! Og nå som kameraet har bestemt seg for å slutte å krangle, er jeg forever happy!:) Videoen blir alltid lagt ut på Youtube først, så den kom ut i går. Jeg ser veldig mange har Del 1 og Del 2 på slike videoer hvor de ,på den ene videoen, viser klær og andre ting. Og på den andre delen, viser sminke. Dette har ikke jeg gjort fordi jeg ikke kjøpte så mye og jeg bruker heller ikke sminke. Så da lagde jeg bare en video, enkelt og greit!

 

Ikke glem å gi videoen en ''tommel opp'' på Youtube og abonner på kanalen min hvis du likte den. Hvis du ikke likte den, så abonner og lik videoen da også!:D

Gårsdagens Antrekk


Igår var jeg borte mesteparten av dagen. Sto opp klokka 12, spiste, ordnet meg og dro til mamma for å hente noen ting. Etter det ble det en tur innom farfar før vi dro på fotballkamp i Drammen. Etter fotballkampen gikk turen til farmor før vi dro hjem. Da gikk lillesøster og jeg en liten tur ned i en park, tok noen bilder og plutselig var hele dagen over.

//  Jakke: Cubus  //  Peplumtopp: Cubus  //  Shorts: Cubus  //  Solbriller: H&M  //

Idag skal jeg en tur på kino med lillesøster og kusine. Vi skal se The Fault In Our Stars. Jeg har hatt lyst til å se den en liten stund nå men har ikke hatt noen å dra med. I tillegg så har jeg ikke hatt så mye tid! 

-Hva er dine planer for dagen?

The Notebook


Jeg har offisielt fått meg en ny favorittfilm → The Notebook! Klokka var rundt tolv på natta (natt til idag), og jeg fikk ikke sove. Derfor bestemte jeg meg for å sette på en film jeg aldri har sett før. For deg som ikke har sett den, er den absolutt verdt det! 

Filmen handler om en gammel mann som leser en historie til en gammel dame på sykehuset. Historien han leser handler om ett ungt par, Allie Hamilton og Noah Calhoun, som møtes en kveld på ett tivoli. Noah var fast bestemt på å bli kjent med Allie, mens Allie ikke var så veldig interessert. Han klarer å overtale henne til å bli med på en date og de blir hodestups forelsket i hverandre. Plutselig en dag må Allie flytte vekk med foreldrene sine og rekker ikke så hade til Noah. Etter flere år blir Allie forlovet med en annen og plutselig så dukker Noah opp i livet hennes igjen. De møttes en dag. Etter det må hun velge mellom Noah eller hennes forlovede.

(Her er en collage jeg har laget fra filmen:)

Jeg har ingen spesielle planer for dagen. Jeg skal kanskje en tur å besøke noen i familien, og hvem vet, kanskje det blir en film på meg senere idag?:)

-Har du sett The Notebook? -Hva synes du om filmen?

Fra sol til regn


Jeg kom hjem fra Spania natt til Søndag. Kulde og vind møtte meg i utgangen fra flyet. Allerede første dagen i Spania så gruet jeg meg til å dra hjem igjen. Det var en utrolig fin tur som jeg hadde gledet meg lenge til. Jeg er utrolig glad i Spania så jeg har ikke noe imot å ta neste turen dit igjen. Det var en solfyllt ferie med daglige besøk på stranden og masse god mat. Jeg juger hvis jeg sier at det ikke er godt å være hjemme. Men jeg savner også å stå opp hver dag til varmt og fint vær, en tur på stranden og å handle i den superbillige butikken på hjørnet. Skulle ønske turen varte lenger...Grunnen til at jeg ikke blogget de siste dagene i Spania var fordi jeg tok en liten pause fra dataen sammen med alle sosiale medier. Selv om jeg ikke var på dataen så betyr ikke det at jeg ikke har tatt mange bilder! Jeg har også tatt noen filmsnutter som jeg har tenkt til å sette sammen til en film. Og en innkjøpsvideo kommer også mest sannsynlig! Må bare finne ut hvordan iMovie fungerer..

Jeg har heller ikke blogget etter turen før nå og det skyldes også pause, bloggpause. Men den er offisielt over nå så da kommer det innlegg så fort jeg har noe å skrive om.

Les mer i arkivet » Juni 2015 » April 2015 » Januar 2015


Jeg er ei jente på 14 år som elsker å forsvinne inn i fotoverdenen! På bloggen min kan du lese om min hverdag i tillegg til masse annet. Hvis du har en blogg selv så gjerne legg meg til som venn. Håper du liker bloggen min!♥

For kontakt:
epostadressen dinhits