Gårsdagens Antrekk; 290615


Blir stadig mer overrasket over hva mitt nye objektiv kan gjøre! Igår hadde jeg en liten photoshoot med storesøster og en flaske såpebobler. Jeg juger hvis jeg sier at slike bilder ikke gir meg en stor, god følelse av sommer..

Idag skal jeg tilbringe dagen hjemme; har planer om å lage litt film og knipse noen bilder, så kanskje det havner her etterpå?:)


//  Topp: Bik Bok  //  Shorts: (Brasil)  //  Sko: Hvite Converse  //-Hva synes du om bildene/antrekket?

En sommerdag i byen


 Jeg har bestemt meg for at denne sommeren skal jeg ikke kaste bort. Jeg skal ikke sitte hjemme i sofaen en eneste dag uten å ha noe å finne på, for jeg vet jeg kommer til å angre på det når skolen starter igjen. I siste liten planla storesøster og jeg å dra en tur på kino. Vi gikk litt rundt i byen først for å få litt ut av været. Vi gikk blandt annet innom en ny butikk som har åpnet i Drammen; Joe & The Juice. Det ble to "pick me up", noen bilder og billetter til Jurassic Park. Filmen var utrolig bra og juicen veldig god! Dagen endte med en tur innom expert for å kjøpe et nytt objektiv til kameraet mitt. 

//  Topp: Gina Tricot  //  Skjørt: H&M  //


Idag skal jeg en tur på fotballkamp, og har planer om å lage en liten overraskelse som muligens kommer ut her i morgen. Mer enn det vil jeg ikke røpe for øyeblikket (:

Ønsker alle en fin dag videre!

Nytt objektiv!


Wiii! Nå har jeg kikket på et objektiv til kameraet mitt lenge og igår klarte jeg endelig å bestemme meg. Valget falt på ikke noe annet enn et macro-objektiv, for jeg elsker macro! Jeg spurte om litt hjelp av ei som jobber på expert først, siden jeg var såpass i tvil om hvilket jeg skulle velge. Hun gjorde valget lettere, og jeg endte opp med objektivet jeg har kikket på helt siden starten, og som egentlig var førstevalget. Om all letingen var for gjeves, vil jeg ikke si. Denne lille jakten har faktisk lært meg en god del mer om kamera og manuelle funksjoner, så nå klør jeg bare i fingrene etter å prøve meg frem.!Objektivet har brennevidde på 50mm og har ikke zoom. Det gjør det litt mer krevende, men jeg synes resultatet er verdt det så jeg tar utfordringen imot med åpne armer.

Jeg tok noen bilder med det igår, måtte jo selvfølgelig prøve det med en gang jeg kom hjem! Ble bare noen "test"-bilder for å skjekke ut macroeffekten jeg nå er dypt forelsket i. Hva er det vel å ikke like ved macro?

-Hva synes du om bildene? Har du det samme objektivet?

På radioen, 2000kr og en iPad!


På fredag startet jeg skoledagen med en samfunnsfagprøve. Så var det å løpe ut av klasserommet for å rekke en tannlegetime. Der borret jeg to hull før jeg dro rett tilbake til skolen for å rekke siste time. Siste timen skulle tilbringes i Portåsen. Der skulle det være en diktkåring kalt Årets Herman, oppkalt etter dikteren Herman Wildenvey. Jeg, sammen med 133 andre, hadde bidratt med totalt 368 dikt.
Så der satt vi, alle like spente på hva som skulle skje og hvem som hadde vunnet. Først var åpningen av det hele, litt snakk om stedet vi var på og mannen bak kåringen osv. Etter det ble mikrofonen sendt til battlerapper og youtube-kjendis Nils m/Skils. Han var utrolig morsom og ikke minst flink til å rappe, og noen sanger ble skrevet, blandt annet om en elev, møbler og politikere. Så begynte selve kåringen. De startet med noen som ikke hadde fått pallplass, men som hadde noen gode bidrag som måtte deles. Etter det var det tid for 3. plassen. En bronsjefarget konvolutt ble åpnet, juryens begrunnelse ble lest høyt og så navnet på den heldige. Så kom det fram en søvfarget konvolutt som inneholdte juryens begrunnelse og navnet til vinneren av 2.plass. Vinneren kom frem og leste diktet sitt før gullkonvolutten ble tatt frem.

De åpnet den siste konvolutten og leste juryens begrunnelse som var dette:

Årets førstepremie 2015 går til en svært formsikker og god betrakter. Vinneren viser stor spennvidde i tematikk, særdeles god språkfølelse, høyt refleksjonsnivå og behersker et bredt stilistisk repertoar. Førstepremiemottageren har kommet langt i sin utvikling og har en poetisk følsomhet i billedspråket som kan gjøre profesjonelle forfattere misunnelige. Årets vinner tør å prøve seg på litterære C-momenter og modige tankesprang. Førstepremien går i år til et prosadikt som er så rikt og mangetydig at juryen ikke er i tvil om at vi står overfor et udiskutabelt litterært talent. 

 

Når jeg hørte dette tenkte jeg at det var gøy å kunne få delta, men synd jeg ikke vant. Dette avsnittet her med så store ord kunne umulig handle om ett av mine dikt.! Aldri før har jeg tatt så feil.

Jeg husker jeg mumlet "kan jeg slippe å ikke lese diktet?" så fort jeg kom fram på scenen, og heldigvis slapp jeg også. Det er faktisk ganske umulig å snakke ordentlig og ikke minst bli tatt på alvor med bedøvelse i halve kjeften. Jeg har et bilde med skjevt smil som bevis (bildet øverst), og jeg har tannlegen å skylde på. 

Like etter var det bare å stelle seg opp for å bli fotografert og intervjuet. Så fikk jeg en Cola i hånda og en stol å sitte på i 10 minutter. Etter det ble jeg kjørt til NRK i Drammen. Vinneren skulle tydligvis bli intervjuet på radioen og lese opp diktet på direkten. Uforberedt og nervøs satt jeg på venterommet og skalv mens jeg ønsket at tiden skulle stoppe opp. Så nervøs for ingenting. Det var utrolig koselig inne i studioet og ikke minst gøy! Hadde aldri trodd det skulle være så lett, dette er noe jeg fint kan venne meg til, hehe!

Jeg fikk innrammet diplom og en bok med dikt av Herman Wildenvey, og er nå 2000,- og en iPad rikere. Alt i alt en vanlig fredag..


//  Du kan lese mer om saken HER (her finner du også diktet)  & HER  //

-Noen som har vært med på noe lignende før?:)

Les mer i arkivet » Juni 2015 » April 2015 » Januar 2015


Jeg er ei jente på 14 år som elsker å forsvinne inn i fotoverdenen! På bloggen min kan du lese om min hverdag i tillegg til masse annet. Hvis du har en blogg selv så gjerne legg meg til som venn. Håper du liker bloggen min!♥

For kontakt:
epostadressen dinhits