LIVET ER FOR ALLE! Bryr du deg?


''Hvis du hadde sett en selskapssyk gatekatt full av sår, hadde du tatt den med til dyrlegen? Eller gitt den litt mat? Hvis du hadde sett sirkusplakater i gata, hadde du tatt dem ned? Hadde du fått en pelsparkas i gave, hadde du brukt den? Eller hadde du kastet den? Hadde du i det hele tatt gjort noe for å hjelpe dyrene? Eller hadde du bare ignorert og gått videre? Det handler om empati, medfølelse og å gjøre en forskjell! Bryr du deg?''

Jeg er utrolig glad i dyr. Jeg respekterer dem. Hvorfor ikke? De er skapninger de også. Hvorfor skal vi se ned på dem, bruke dem og så kaste dem vekk når det passer oss? Hvorfor er ikke dette ett større tema i avisene? Hvorfor bryr ikke flere seg om de forsvarsløse dyrene som vi gjentatte ganger ødelegger livene til? Livet er for alle!

Det finnes ALLTID noe man kan gjøre for å hjelpe til. Selv om du ikke har mulighet til alt på en gang, kan du alltids gjøre noe. DU kan gjøre en forskjell. Det finnes så mange forskjellige måter å hjelpe til på. Men de fleste setter seg ikke inn i det. De gidder ikke engang prøve å bruke så mye som én tanke. Hvis du gjør alt som står i din makt, om det er lite eller mye, så er det det bra nok.

I norske laboratoriumer er det regnet ut at ca ett dyr dør, hvert andre minutt, hvert eneste år. Hvor lenge skal dyr måtte lide før vi åpner øynene våres? HALO?! Stå opp mot urett!


Jeg skal ikke dra alle under samme kam for veldig mange bryr seg. De gjør en forskjell og de står for sin mening. Men når dette er sagt, så er det allikevel flere av disse som har dobbeltmoral. De sier en ting og gjør noe annet. Hvis du sier: ''Jeg elsker dyr og er imot alle ting som påfører dyr skade!'', men går med parkas med ekte pels og masse dyretestet sminke, så vet du virkelig ikke hva ''å stå for det man mener'' betyr. Hvis du kan hjelpe, men velger å ikke gjøre det, så spør jeg deg hvorfor?

-Er du redd for å vise andre at du er engasjert i denne saken? Vel, det var jeg i starten. Jeg ville så gjerne gjøre noe for å hjelpe. Jeg så youtube-video på youtube-video av folk over hele verden som misshandler dyr, dreper dem og slakter. Jeg ble fylt med sinne, raseri og medfølelse, og jeg taklet det ikke. Det eneste som stoppet meg var at jeg ikke tørte å ta det første steget; vise at jeg brydde meg og spre budskapet.

-Er du redd for hva andre vil tenke og si om deg? Det har jeg også vært. Men så slo det meg: ''Hvorfor skal jeg være det?!''. Noen er interessert i menneskerettigheter, hvordan landet blir styrt, etc. Jeg er opptatt av det også, men mest om dyrevern. Vi har alle våre interesser. Noen er litt mer populære enn andre. Noe er mer hobby, og andre ting er en livsstil.

-Mener du det vil bli for mye jobb? Hvis det virkelig er noe man står for, burde man gjøre det uansett hva. Hindringer vil komme og gå uansett hva man gjør. Og faktisk så er det ikke så mye som skal til. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å gjøre en liten ting som samtidig påvirker så mye.

FOR Å HJELPE KAN DU UNNGÅ:

SIRKUS! Flere år i små innheininger og transportsbiler. Et liv for hunder og duer i bur, sjøløver på et lasteplan og hester og kameler bundet til et telt er ikke ett verdig liv. 

PELS/DUN/SKINN! Dyr som blir hentet fra sitt leveområde, stappet inn i bur og dratt ut igjen etter noen forferdelige dager. Så flådd levende og bli kastet i en bakgård, muligens fortsatt levende, uten pels og skinn igjen, og bli liggende å vente på at hjertet stopper.

DYRETESTET SMINKE! Livet i ett bur på en forsøkslab. Bli holdt hardt fast og bli påført sprøyter og sminke dag inn og dag ut. Med mindre du er så heldig å få dø så fort som mulig.

KJØTT! Dyr blir slaktet for at vi skal spise dem. Ja, vi trenger mat. Men for guds skyld! Det finnes så mye annet mat enn kjøtt som smaker så himla godt! Vi klarer fint å overleve uten kjøtt. Noen dager i uka uten kjøtt er ikke dødelig. Det er faktisk mye bedre og sunnere for oss.

Selv er jeg ikke vegetarianer. Men jeg har flere ganger gått lange perioder uten om å spise kjøtt. Om ikke lenge har jeg nådd det målet. For det er ett mål for meg. Noe jeg lever opp til. Jeg drar ikke på sirkus, har ingen klær med ekte pels/dun/skinn og jeg bruker ikke dyretestet sminke. Da er det vel ikke så veldig mye annet jeg har igjen enn å bli vegetarianer? Jeg er også medlem av organisasjonen NOAH hvor jeg gir ett måndtlig bidrag. Det er også en fin måte å hjelpe på. (For å komme til NOAH'S nettside kan du trykke HER!). 

Jeg tvinger ikke deg til å gjøre en forskjell, jeg oppfordrer! Fordi dette er en veldig viktig sak som jeg vil dele. For budskapet må deles. Så nå spør jeg deg igjen: BRYR DU DEG?

Meatless Monday!


Hei alle lesere! Idag starter jeg med noe som kalles Meatless Monday. Det er en internasjonal kampanje som oppfordrer mennesker over hele verden til å ta det første skrittet mot et mer sunnere og rettferdig kosthold ved å sette opp en kjøttfri dag i uken. Mange tusen resturanter, universiteter, sykehus og offentelige kantiner over hele verden har valgt å bli med på å ha en vegetardag. Meatless Monday ble lansert av Johns Hopkins University i USA i 2003. Nå tenker du kanskje hvorfor?For dyrene, for klima og miljø, for egen helse.

For dyrene: I Norge blir hvert år over 74 millioner husdyr drept for at vi skal kunne spise kjøtt.

For klima og miljø: Kjøttproduksjon er ansvarlig for over 18% av de globale menneskeskapte klimagassutslipp.

For egen helse: Kjøtt og meieriprodukter er en hovedårsak til hjerte- og karsykdommer, overvekt, diabetes og noen typer kreft.

-Har du en vegetardag?

//Inare

Pakke i posten!


Heisann! Idag har jeg endelig fått pakken jeg bestilte for litt siden! Trur at jeg får to pakker siden halvparten av det jeg bestilte er her men det gjør ikke noe. Her er det pakken inneholdte:
(Du kan bestille GRATIS her!)

Disse brosjyrene er bestilt fra NOAH og var helt gratis!:D Så imorgen tenkte jeg at jeg skulle gå rundt å legge dem i postkasser. Jeg synes at alle sakene til NOAH er kjempebra. Dyrenes rettigheter er min hjertesak. Det verste jeg vet er dyr som må lide for ANDRES skjønnhet! Det er forferdelig at andre bruker energien sin på å slakte og ødelegge dyr sine liv! Enkelte idioter tar ikke dette temaet serriøst og det gjør meg forbannet! ALLE kan hjelpe på hver sin måte, så synes det er utrolig teit å si at man ikke gidder fordi det ikke hjelper. Dette temaet interesserer kanskje ikke alle like mye, å det er ganske trist for dette er en alvorlig sak! I disse tilfellene så er det VI mennesker som er dyr. Kanskje å dele ut brosjyrer ikke hjelper så mye, men det viser at en bryr seg og engasjerer seg over noe viktig. Dette er ikke bare en hobby, men en hjertesak og innebærer hele samfunnet vi lever i.

-Bryr du deg om dyrs liv og rettigheter?

x//Inare 

En dag i Oslo


God Kveld! Idag så har jeg og Celine vært i Oslo. Vi reiste i 12tiden for å bli med mamma på ett seminar med jobben. Vi hadde det kjempegøy rundt i gangene og inne på de lille rommet vi satt på. Vi fant ut at det ikke var åpent nett der så vi startet å gå rundt å lete etter Wifi-boksen. Vi hadde en kort video av ''The Chubby Bunny-challenge''. Vi var ikke så veldig flinke så den ble ikke så lang. (Legger den kanskje ut senere.) 

Etter noen timer reiste vi videre for å gå i fakkeltog mot pels. Det er første gang jeg har vært med det, å jeg var veldig glad for at jeg fikk muligheten til å være med. Jeg trur jeg kommer til å være med neste år også. Når vi var der så kjøpte jeg meg to ''buttons''.
-Gikk du i fakkltoget i Oslo?

-Hva gjorde du idag?

//Inare

Bestilt i posten!


Hei! Nå har jeg bestilt en del brosjyrer og plakater i sammenheng med dyrenes rettigheter. Det var helt GRATIS med frakt+porto!! Jeg bestilte fra denne nettsiden: NOAH. Jeg skal dele ut med flere venner så siden dette er første gangen så bestilte jeg Info-pakken. Dette er alt jeg bestilte:

 

INFOPAKKEN:

BROSJYRER:

PLAKATER:

Det eneste du fyller inn er navn, e-post, adresse og eventuell info hvis det er nødvendig.

Ønsker du å bli medlem i NOAHs organisasjon så kan du melde deg inn her: NOAH.

-Har du hørt om NOAH?

-Er du medlem?

//Inare

Fakkeltog for Pelsdyr 9/11-13


Hei! Nå tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om ett fakkeltog som organisasjonen NOAH arrangerer nå tiende året på rad. Jeg har tenkt til å gå i fakkeltoget i Oslo som arrangeres den 9. November og handler om pelsdyrenes rettigheter. Fakkelsalg og oppstilling begynner fra kl. 17:30 og avgang er presis 18:00. Oppmøtestedet for Oslo er Youngstorget. Vis at du bryr deg, ta med venner og bekjente og møt opp!En dag i året kan redde flere dyr sine liv! Hvordan hadde du likt å blitt kidnappet fra hjemmet ditt, puttet i ett bur og bare ventet på å bli slaktet sånn at andre kan bruke huden din til å se pene ut? Jeg skammer meg så utrolig mye over å være ett menneske!! 

(Disse bildene er laget selv!)Tenn ett lys,

for de forsvarsløse,

for de uten frihet,

for de som ikke blir hørt,

ca 1 million dyr dør hvert år for forfengelighetens skyld,

dyrene trenger deg,

vis at du bryr deg!

NOAH's fakkeltog mot pels er Nordens største anti-pelsmarkering og arrangeres flere steder i Norge.

Trondheim (oppmøte på Torget kl. 19.00)

Bergen (oppmøte på Sør-delen av Marken kl. 17.30)

Stavanger (oppmøte på Domkirkeplassen kl. 17.30)

Tromsø (foreløpig oppmøte på torget kl. 15.00)

Ålesund (oppmøte på Dronning Sonjas plass kl. 17.30)

Kristiansand (oppmøte på Øvre Torv kl. 17.45)

(oppmøtssteder og klokkelsett er hentet fra en blogg som handler om dyrepels og dyrs rettigheter, savingu.blogg.no!)

TA MED VENNER, FAMILIE OG BEKJENTE! REDD DYRENE, ALLE ER LIKE MYE VERDT!

-Hva synes du om denne saken ??

//Inare

Stikkord:

Bildedryss


Hei :) Nå tenkte jeg at jeg skulle ha ett bildedryss av dyrene vi har :)

Dette er meg å den førsste katten våres Anna Phil ♥ Hun er nydelig, smart og veldig snill :)♥ Hun har vi hatt i 6-7 år ;)


Her er den ene kattungen hennes som vi valgte å beholde. Henne har vi hatt i ca 1 år ;) Vi kaller henne bare pus ;)


Her er de søte kattungene hennes når de var nyfødt ♥


Her er den ene katten vi har hos pappa:
Dette er den andre katten vi har hos pappa. Han heter Theodor og er fra Anna Phil sitt første kull :)♥ 

Bildene under vble tatt når han var en kattunge♥ 
Disse ble tatt av han når han var litt eldre:

Her er det noen bilder av hamstern min Muffin!♥ Han har jeg hatt side juni ifjor ca ;)♥
-Hva synes du ??

-Hvordan dyr har du ??

//Inare ♥♥

Video av kattene mine


video:kattungene våres 9829

Dette er en film av kattungene vi har hoss mamma :) ♥♥

-Hva synes du ??

//Inare ♥♥

Nyfødte kattunger!!


Idag våknet jeg brått til at Sunniva kom inn på rommet, inn til meg og Martine og vekte oss. Hun ropte: ''Katta har fødi, dere må stå opp!'' Jeg slang på meg morgenkåpa mi og vi løp ned trappa og inn på badet. Så så jeg de tre nydeligste kattunger og dems stolte mamma :) ♥ 

Så da ble det 3 søte, små, sorte kattunger =) ♥ Gleder meg til de åpner opp øynene og spretter rundt og leker :D ♥ Vi har jo planer om å flytte og sånnt om ikke lenge, og det er ikke mange steder det er lov med katter eller hunder ,,osv. Så da kan det hende vi værtfall ikke kan beholde en av disse tre :( Håper viiirkelig vi kan beholde minst 1 !!! De er så uutrolig søte alle sammen så er dumt at vi i det hele tatt må velge en viss det er sånn det blir :( Orker nesten ikke tenke tanken :/ Men vi får værtfall kose masse og ha det gøy med dem ;) De skal være hos oss minst 3 mnd. !! Viss ikke mer ;) Så jeg skal sørge for at de får ett fint hjem når tiden er inne men imens,,, Velkommen Til Verden Puser !♥♥

Muffin


Jeg har en hamster som heter Muffin ♥ Han er kjempesnill, søt og veldig vennlig :) Han er bare snill og god men, kan også være litt bråkete xD

Søte gutten min !!♥

-Hva synes du ??

//Inare ♥♥

Bildedryss av Muffin


Hei :) Jeg har tatt en del bilder av Muffin, så jeg tenkte å legge noen av dem ut :)

De tre første bildene ble tatt etter jeg kom hjem fra dyrebutikken med Muffin ♥ (han var seffølgelig tam, eller så hadde jeg ikke åpnet opp buret ;) )

PS!: Noen av bildene kan være litt uklare eller dårlig men det skal gå bra ;)

Datamusa mii ♥Muffin spiser spagetti :)

Hinderløypa jeg lagde :)

-Hva synes du ??

og,,

-Har du hamster ??

 

-Inare ♥

Kattebilder


Hei! Nå tenkte jeg at jeg skulle dele noen bilder av kattene mine. Det er ikke så mange så det blir ett kort inlegg.

 


-Har du også katter ??

Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » April 2015


Jeg er ei jente på 14 år som elsker å forsvinne inn i fotoverdenen! På bloggen min kan du lese om min hverdag i tillegg til masse annet. Hvis du har en blogg selv så gjerne legg meg til som venn. Håper du liker bloggen min!♥

For kontakt:
epostadressen dinhits