På radioen, 2000kr og en iPad!


På fredag startet jeg skoledagen med en samfunnsfagprøve. Så var det å løpe ut av klasserommet for å rekke en tannlegetime. Der borret jeg to hull før jeg dro rett tilbake til skolen for å rekke siste time. Siste timen skulle tilbringes i Portåsen. Der skulle det være en diktkåring kalt Årets Herman, oppkalt etter dikteren Herman Wildenvey. Jeg, sammen med 133 andre, hadde bidratt med totalt 368 dikt.
Så der satt vi, alle like spente på hva som skulle skje og hvem som hadde vunnet. Først var åpningen av det hele, litt snakk om stedet vi var på og mannen bak kåringen osv. Etter det ble mikrofonen sendt til battlerapper og youtube-kjendis Nils m/Skils. Han var utrolig morsom og ikke minst flink til å rappe, og noen sanger ble skrevet, blandt annet om en elev, møbler og politikere. Så begynte selve kåringen. De startet med noen som ikke hadde fått pallplass, men som hadde noen gode bidrag som måtte deles. Etter det var det tid for 3. plassen. En bronsjefarget konvolutt ble åpnet, juryens begrunnelse ble lest høyt og så navnet på den heldige. Så kom det fram en søvfarget konvolutt som inneholdte juryens begrunnelse og navnet til vinneren av 2.plass. Vinneren kom frem og leste diktet sitt før gullkonvolutten ble tatt frem.

De åpnet den siste konvolutten og leste juryens begrunnelse som var dette:

Årets førstepremie 2015 går til en svært formsikker og god betrakter. Vinneren viser stor spennvidde i tematikk, særdeles god språkfølelse, høyt refleksjonsnivå og behersker et bredt stilistisk repertoar. Førstepremiemottageren har kommet langt i sin utvikling og har en poetisk følsomhet i billedspråket som kan gjøre profesjonelle forfattere misunnelige. Årets vinner tør å prøve seg på litterære C-momenter og modige tankesprang. Førstepremien går i år til et prosadikt som er så rikt og mangetydig at juryen ikke er i tvil om at vi står overfor et udiskutabelt litterært talent. 

 

Når jeg hørte dette tenkte jeg at det var gøy å kunne få delta, men synd jeg ikke vant. Dette avsnittet her med så store ord kunne umulig handle om ett av mine dikt.! Aldri før har jeg tatt så feil.

Jeg husker jeg mumlet "kan jeg slippe å ikke lese diktet?" så fort jeg kom fram på scenen, og heldigvis slapp jeg også. Det er faktisk ganske umulig å snakke ordentlig og ikke minst bli tatt på alvor med bedøvelse i halve kjeften. Jeg har et bilde med skjevt smil som bevis (bildet øverst), og jeg har tannlegen å skylde på. 

Like etter var det bare å stelle seg opp for å bli fotografert og intervjuet. Så fikk jeg en Cola i hånda og en stol å sitte på i 10 minutter. Etter det ble jeg kjørt til NRK i Drammen. Vinneren skulle tydligvis bli intervjuet på radioen og lese opp diktet på direkten. Uforberedt og nervøs satt jeg på venterommet og skalv mens jeg ønsket at tiden skulle stoppe opp. Så nervøs for ingenting. Det var utrolig koselig inne i studioet og ikke minst gøy! Hadde aldri trodd det skulle være så lett, dette er noe jeg fint kan venne meg til, hehe!

Jeg fikk innrammet diplom og en bok med dikt av Herman Wildenvey, og er nå 2000,- og en iPad rikere. Alt i alt en vanlig fredag..


//  Du kan lese mer om saken HER (her finner du også diktet)  & HER  //

-Noen som har vært med på noe lignende før?:)

6 kommentarer

Christian Lystad

01.06.2015 kl.19:58

Hei Ina så fine bilder av deg

du er en pen jente

så fint antrekk du har på deg

det kledde du da

Ina Erichsen

02.06.2015 kl.22:30

Christian Lystad: Tusen takk :)

emptynotepad

21.06.2015 kl.11:58

Wow! Gratulerer! Dette var jo sinnsykt kult. Nå håper jeg bare at jeg vinner Surface 3, så kan vi feire sammen. Skal lese diktet ditt nå.

ssirida

21.06.2015 kl.14:47

Så morsomt! Gratulerer så mye! :D

Ina Erichsen

26.06.2015 kl.19:02

emptynotepad: Tusen takk! Lykke til, håper du vinner ;)

Ina Erichsen

26.06.2015 kl.19:02

ssirida: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentarJeg er ei jente på 14 år som elsker å forsvinne inn i fotoverdenen! På bloggen min kan du lese om min hverdag i tillegg til masse annet. Hvis du har en blogg selv så gjerne legg meg til som venn. Håper du liker bloggen min!♥

For kontakt:
inare00@gmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡