LIVET ER FOR ALLE! Bryr du deg?


''Hvis du hadde sett en selskapssyk gatekatt full av sår, hadde du tatt den med til dyrlegen? Eller gitt den litt mat? Hvis du hadde sett sirkusplakater i gata, hadde du tatt dem ned? Hadde du fått en pelsparkas i gave, hadde du brukt den? Eller hadde du kastet den? Hadde du i det hele tatt gjort noe for å hjelpe dyrene? Eller hadde du bare ignorert og gått videre? Det handler om empati, medfølelse og å gjøre en forskjell! Bryr du deg?''

Jeg er utrolig glad i dyr. Jeg respekterer dem. Hvorfor ikke? De er skapninger de også. Hvorfor skal vi se ned på dem, bruke dem og så kaste dem vekk når det passer oss? Hvorfor er ikke dette ett større tema i avisene? Hvorfor bryr ikke flere seg om de forsvarsløse dyrene som vi gjentatte ganger ødelegger livene til? Livet er for alle!

Det finnes ALLTID noe man kan gjøre for å hjelpe til. Selv om du ikke har mulighet til alt på en gang, kan du alltids gjøre noe. DU kan gjøre en forskjell. Det finnes så mange forskjellige måter å hjelpe til på. Men de fleste setter seg ikke inn i det. De gidder ikke engang prøve å bruke så mye som én tanke. Hvis du gjør alt som står i din makt, om det er lite eller mye, så er det det bra nok.

I norske laboratoriumer er det regnet ut at ca ett dyr dør, hvert andre minutt, hvert eneste år. Hvor lenge skal dyr måtte lide før vi åpner øynene våres? HALO?! Stå opp mot urett!


Jeg skal ikke dra alle under samme kam for veldig mange bryr seg. De gjør en forskjell og de står for sin mening. Men når dette er sagt, så er det allikevel flere av disse som har dobbeltmoral. De sier en ting og gjør noe annet. Hvis du sier: ''Jeg elsker dyr og er imot alle ting som påfører dyr skade!'', men går med parkas med ekte pels og masse dyretestet sminke, så vet du virkelig ikke hva ''å stå for det man mener'' betyr. Hvis du kan hjelpe, men velger å ikke gjøre det, så spør jeg deg hvorfor?

-Er du redd for å vise andre at du er engasjert i denne saken? Vel, det var jeg i starten. Jeg ville så gjerne gjøre noe for å hjelpe. Jeg så youtube-video på youtube-video av folk over hele verden som misshandler dyr, dreper dem og slakter. Jeg ble fylt med sinne, raseri og medfølelse, og jeg taklet det ikke. Det eneste som stoppet meg var at jeg ikke tørte å ta det første steget; vise at jeg brydde meg og spre budskapet.

-Er du redd for hva andre vil tenke og si om deg? Det har jeg også vært. Men så slo det meg: ''Hvorfor skal jeg være det?!''. Noen er interessert i menneskerettigheter, hvordan landet blir styrt, etc. Jeg er opptatt av det også, men mest om dyrevern. Vi har alle våre interesser. Noen er litt mer populære enn andre. Noe er mer hobby, og andre ting er en livsstil.

-Mener du det vil bli for mye jobb? Hvis det virkelig er noe man står for, burde man gjøre det uansett hva. Hindringer vil komme og gå uansett hva man gjør. Og faktisk så er det ikke så mye som skal til. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å gjøre en liten ting som samtidig påvirker så mye.

FOR Å HJELPE KAN DU UNNGÅ:

SIRKUS! Flere år i små innheininger og transportsbiler. Et liv for hunder og duer i bur, sjøløver på et lasteplan og hester og kameler bundet til et telt er ikke ett verdig liv. 

PELS/DUN/SKINN! Dyr som blir hentet fra sitt leveområde, stappet inn i bur og dratt ut igjen etter noen forferdelige dager. Så flådd levende og bli kastet i en bakgård, muligens fortsatt levende, uten pels og skinn igjen, og bli liggende å vente på at hjertet stopper.

DYRETESTET SMINKE! Livet i ett bur på en forsøkslab. Bli holdt hardt fast og bli påført sprøyter og sminke dag inn og dag ut. Med mindre du er så heldig å få dø så fort som mulig.

KJØTT! Dyr blir slaktet for at vi skal spise dem. Ja, vi trenger mat. Men for guds skyld! Det finnes så mye annet mat enn kjøtt som smaker så himla godt! Vi klarer fint å overleve uten kjøtt. Noen dager i uka uten kjøtt er ikke dødelig. Det er faktisk mye bedre og sunnere for oss.

Selv er jeg ikke vegetarianer. Men jeg har flere ganger gått lange perioder uten om å spise kjøtt. Om ikke lenge har jeg nådd det målet. For det er ett mål for meg. Noe jeg lever opp til. Jeg drar ikke på sirkus, har ingen klær med ekte pels/dun/skinn og jeg bruker ikke dyretestet sminke. Da er det vel ikke så veldig mye annet jeg har igjen enn å bli vegetarianer? Jeg er også medlem av organisasjonen NOAH hvor jeg gir ett måndtlig bidrag. Det er også en fin måte å hjelpe på. (For å komme til NOAH'S nettside kan du trykke HER!). 

Jeg tvinger ikke deg til å gjøre en forskjell, jeg oppfordrer! Fordi dette er en veldig viktig sak som jeg vil dele. For budskapet må deles. Så nå spør jeg deg igjen: BRYR DU DEG?

12 kommentarer

Sunniva

29.07.2014 kl.20:14

Så bra innlegg!

Ina Erichsen

29.07.2014 kl.20:15

Sunniva: Takk!:)

Vanja

29.07.2014 kl.20:16

Veldig fint innlegg!

Hadde vært veldig hyggelig om du kunne tatt en tur innom bloggen min og kanskje lagt igjen en kommentar :)

Ina Erichsen

29.07.2014 kl.20:17

Vanja: Tusen takk :)

Polska.blogg.no

29.07.2014 kl.21:02

er så sykt enig med deg! veldig fint innlegg :)

Ina Erichsen

29.07.2014 kl.21:30

Polska.blogg.no: Takk :)

lisemariee

29.07.2014 kl.21:54

fint innlegg! veldig enig med deg :-)

Ina Erichsen

30.07.2014 kl.01:57

lisemariee: Takk! Så bra!<3

Martine

31.07.2014 kl.21:19

Bra innlegg ;)

Ina Erichsen

01.08.2014 kl.02:33

Martine: Takk :)

vlogelise

10.08.2014 kl.23:51

Så bra innlegg og jeg og en venn hadde lyst på sånn arcne skjerf og det er jo kanin pels og vennen min har kanin og vi valgte å kjøpe et skjerf hos Cubus instenfor fordi at vi synes synd på de dyrene som tar pelsen på jakker og andre ting og sånt og jeg er veldig fordrøyd med å ikke kjøpe det Arne skjerfet og det på Cubus er ikke laget av et dyr og det er mye billige og jeg skjønner deg veldig godt og jeg likte dette innlegget veldig og bra jobba og kjempe bra blogg du har Ina og jeg digger deg

Ina Erichsen

11.08.2014 kl.14:41

vlogelise: Tusen, tusen takk!<3 Ja de har noen skjerf på Cubus som er prikk likt det fra Acne! Bare teit å bruke masse penger på noe som er likt bare med ett litt dyrere merke. I tillegg har jo dyr måtte lide for at det skulle bli produsert så i mine øyne er det på ingen måte verdt å kjøpe det! Tusen takk!:)

Skriv en ny kommentarJeg er ei jente på 14 år som elsker å forsvinne inn i fotoverdenen! På bloggen min kan du lese om min hverdag i tillegg til masse annet. Hvis du har en blogg selv så gjerne legg meg til som venn. Håper du liker bloggen min!♥

For kontakt:
inare00@gmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡